Om oss

Vi är medlemmar i Svenska kennelklubben och Schnauzerringen. Kennelns målsättning är att i enlighet med rasstandaren föda upp friska och sunda schnauzrar med bra egenskaper. Vi har en liten, seriös uppfödning av peppar och salt schnauzrar (rasen schnauzer kallades tidigare mellanschnauzer).

”Är dom inte vassa?” är ett påstående som vi ofta får höra. För oss är det mycket främmande då vi aldrig har märkt av något sådant beteende hos våra hundar. Våra hundar lever med oss som familjemedlemmar. De bor inomhus, de älskar att åka bil och är nästan alltid med vart vi än åker. De är ganska bortskämda, men samtidigt lydiga och följsamma.
Valparna föds upp i hemmiljö, först bor de i sovrummet och sedan i köket.
Vi strävar att ge valparna bästa möjliga start för att de ska kunna utvecklas till trevliga familjemedlemmar.
Valparna levereras vid 8 veckors ålder och är då chipade, registrerade i SKK, vaccinerade och veterinärbesiktigade. Vi lämnar även en påse med skötselråd, lite mat och några småsaker som kan vara bra att ha. Vi finns i Västra Götaland och i Skåne.

Vi som står bakom Kennel Keerii är mor och dotter- Ann Svensson och Jennie Olsson.

En liten presentation av dottern:

Jag heter Jennie och bor på en gård i Odensberg strax utanför Falköping. Jag är uppväxt med hundar och har själv haft tre Bordercollie och en Jack Russel. Min första schnauzer köpte jag sommaren 2005 och jag kommer inte att skaffa någon annan ras då schnauzern är perfekt för mig.
Jag har en stor trädgård och ett stort intresse för växter. På altanen finner man en hel del olika fuchsior och inomhus har jag mest olika sorters hoyor eller porslinsblommor som dom kallas, bland annat en som heter just Keerii. Denna vackra blomma har hjärtformade blad och då våra hjärtan klappar för både hundar och blommor tycker vi att namnet Keerii passar bra för vår kennel. Förutom hundar och blommor har jag även 4st hästar.

En liten presentation av modern:
Jag heter Ann Svensson och bor i den lilla byn Everöd utanför Kristianstad. Jag har alltid haft hundar men inte tidigare fastnat för någon speciell ras. Men när jag lärde känna Jennies Melissa blev jag fast för schnauzern. Då köpte jag Marlon som är en önskehund på alla sätt- en underbar kamrat och vän. För mig är schnauzrar det bästa som finns- en gång schnauzer alltid schnauzer, som vi brukar säga.

Vi gick på trimkurs i mars 07. Det var bara en helgkurs men vi har nu fått in knicken med att rycka våra hundar. Men när vi skall på utställning får ”proffsen” hjälpa oss.